Webshop » Spa Waterbehandeling » SpaBalancer Filter Clean Classic

SpaBalancer Filter Clean Classic

0266 SpaBalancer Filter Clean Classic

SpaBalancer Filter Clean weekt alle organische vervuiling, vet en olie los van het filtermateriaal. Het is een zeer sterk reinigingsmiddel dat in staat is zelfs zeer ernstig vervuilde filters grondig te reinigen. 

Moderne cartridge filters zijn gemaakt van een speciale stof, die miljoenen kleine doorgangen. Het vuil wordt opgevangen in deze passages en wordt zo behouden. Als de hot tub onzorgvuldig wordt gereinigd, zal de bacteriën zich verschansen in de voering en vormen een biofilm die hen beschermt. Extra vetten, oliën en huidschilfers zijn de bron van voedsel voor de bacteriën. Dan wordt het filter een water verontreinigende stof. Vervuilde filters ertoe leiden dat de filter pomp om meer macht te gebruiken, op zijn beurt het verkorten van de levensduur.

Daarom is het belangrijk om het filter regelmatig grondig reinigen: SpaBalancer Filter Clean lost organisch vuil, vet en olie uit het filter voering.
Reinig het filter om de twee tot drie weken (wekelijks schoon kan nodig zijn in de vroege dagen met SpaBalancer) en gebruik een tweede set filters tijdens het schoonmaken van de tijd. Om dit te doen, plaatst u de filter in een container en voeg 100 ml tot 200 ml SpaBalancer Filter Clean en dan vullen met water totdat de filters worden gedekt. Hoe hoger de concentratie van SpaBalancer Filter Clean, hoe beter het reinigingseffect. De hoeveelheid SpaBalancer Filter Clean nodig afhankelijk van de aanwezige vervuiling. Laat het filter in het reservoir met SpaBalancer Filter Clean gedurende 12 uur. Verwijder de filter en spoel het grondig met een waterslang. SpaBalancer Filter Cleaner wordt aanbevolen voor dit doel. Vervang uw filter om de twee jaar. De non-woven filter verliest zijn effectiviteit in de loop van de tijd. Zelfs ogenschijnlijk goede filters kunnen slechte filter prestaties.

Instructies voor gebruik

Goed schudden voor gebruik

Reinig het filter om de 2-3 weken
Plaats het filter in een container. Vul de bak met water totdat het filter bedekt. Voeg ongeveer 100 ml filterreiniger om elke 10 liter water
Laat het filter in de reinigingsoplossing gedurende 12 uur
Verwijder het filter en goed naspoelen

UltraShock als nareiniger voor het filter ( vindt u ook op deze webshop onder Spa Balancer UltraShock)

UltraShock dient ook gebruikt te worden om filters een nabehandeling te geven. Het oxideert alle overgebleven verontreinigingen en kiemen en maakt het filter weer 100% bacterievrij. Nadat u het filter een nacht in een filterreinigingsmiddel hebt gelegd en goed hebt uitgespeld, legt u het filter een nacht lang in een UltraShock-oplossing. Gebruik daarvoor 25 ml UltraShock op 10 liter water. Het filter dient volledig te worden bedekt. De volgende dag spoelt u het filter grondig door en laat u het opdrogen.

€ 12,90

Beschikbaar

Webshop gemaakt met EasyWebshop